Hvad vi kæmper for og hvorfor

Make Poverty History er ikke en helt traditionel kampagne imod fattigdom som man har set det senere, hvor det primært er gået ind på at indsamle mad og fornødne ressourcer til de fattigste lande i verden og på den vej hjælpe. Vores mål er i stedet for at skabe løsninger der fokuserer på at indsamle og sende videre, at i stedet skabe et holdbart system der holder i det lange løb og skaber lighed verden over.

Derfor kan man godt kalde Make Poverty History for en politisk kampagne. For at kunne skabe en lighed verden over kræver det også at verdenssamfundet får øjnene op for den ulighed der er og tager aktion for at ændre ubalancen. For hvad hjælper det at give mad og tøj til de fattigste lande hvis de stadigvæk skal betale mere tilbage i gæld til de rige lande end de modtager i ulandsbistand?

Heldigvis har flere og flere politikere indset at der er en ubalance og agter også at gøre noget for det. Da kampagnen startede i sin tid var en af de store kræfter bag selveste Nelson Mandela, som gav en tale i London hvilket kan ses herunder:

Denne tale gjorde en stor del af arbejdet for at få følgere verden over og i dag kan vi ikke være mere end taknemmelige for at netop han valgte at gå ind og vise flaget og være talerør for de store politikere i håb om at de vil tage emnet op på deres agenda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *