Hvad er Make Poverty History?

Mange af jer har nok hørt navnet før, men undrer sig måske over hvad det lige er Make Poverty History egentlig er. Jeg vil her forsøge at forklare det kort om hvad kampagnen omhandler og hvorfor det lige netop var noget jeg gik ind.

Make Poverty History startede tilbage i 2005 og blev officielt lanceret under G8-topmødet ved Gleneagles i Skotland. Her deltog aktivister fra hele verden med en lang række koncerter og demonstrationer for at få verdenslederne til at sætte fokus på den ekstreme fattigdom der er rundt omkring i verden. Hovedmålet for Make Poverty History er selvfølgeligt at bekæmpe fattigdom. Vi mener at der skal politisk aktioner til dette, idet det ikke blot er et spørgsmål om ressourcer der mangler, men også den politik der er bag for at få disse ressourcer frem og gøre det til en stabil løsning. Dette inkluderer blandt andet opløftning af sanktioner og handelsbarrierer for nogle af de fattigste områder i hele verden.

Starten på kampagnen var en stor succes og der begyndte at komme flere og flere følgere fra hele verden som også viste støtte ved at bære det velkendte hvide armbånd, som symboliserer sagen. Jeg var selv en af de nye følgere og langsomt blev jeg mere og mere engageret i hele sagen for at få fattigdommen på politikernes agenda og en gang for alle skabe et mere jævnbyrdigt verdenssamfund, hvor det ikke kun er en lille del der sidder på alle ressourcer og penge i verden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *